Bezig met laden
Onze kwaliteit van zorg

Daar werken wij iedere dag hard aan

Lees verder

Onze kwaliteit van zorg


Wij bieden goede en veilige zorg die voldoet aan de kwaliteitseisen. Wij werken aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg door informatie te verzamelen en te verbeteren als dat nodig is.

We doen dit op verschillende manieren. Zo gaan we twee keer per jaar in gesprek met de cliënt en/of zijn vertegenwoordiger tijdens de bespreking van het zorgplan. Ook doen we onderzoek en gaan met elkaar in gesprek: op locaties, maar ook op Meriantniveau.

Zo verbeteren wij onze zorgkwaliteit

Wij verzamelen informatie

Om te kunnen meten hoe o.a. de kwaliteit van ons zorgaanbod wordt ervaren, verzamelen wij verschillende gegevens. Onze aandacht richt zich op:

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

Rapporten en meldingen

 • Inspectierapporten IGZ

  Februari 2017 Inspectie bezoekt Herema State

  Tijdens het inspectiebezoek constateert de inspectie:

  • Herema State is goed op weg met haar overgang naar kleinschalig wonen en werken. De visie ‘(h)erken wie ik ben’ is zichtbaar op de afdelingen in de cliëntgerichtheid van medewerkers.
  • Verbeteringen naar aanleiding van inspectiebezoeken aan andere locaties van Meriant, zijn doorgevoerd op Herema State. Zo voldoet Herema State bijvoorbeeld aan alle normen op het gebied van medicatieveiligheid.
  • De methodische aanpak van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag en dan met name de vastlegging hiervan in het cliëntdossier binnen Herema State moet nog verbeterd worden.
 • Meldingen IGZ

  Meriant registreert incidenten om haar zorg te verbeteren. Als een incident ernstige gevolgen heeft voor een cliënt en vermoedelijk is veroorzaakt door een gebrek aan kwaliteit van zorg is sprake van een calamiteit. Zorgorganisaties zijn verplicht calamiteiten te melden bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Bij een calamiteit wordt altijd een intern onderzoek uitgevoerd. Er wordt onderzocht wat er precies is gebeurd en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.

  Meldingen 2017
  In 2017 zijn geen meldingen gedaan bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Hugo Broekman, directeur Meriant:

"Onze doelstelling is dat leren en verbeteren de nieuwe 'waan van de dag' is."

Meriant delen.